ARTWORK

Nieuwsgierig en gefascineerd door de dynamiek tussen denken, voelen en doen. Bewegingen die alles bepalend zijn voor welke richting het leven op kan gaan. Ik schrijf, teken en wandel dagelijks als ritueel om te weten wat ik denk, te voelen waar ik sta, werkelijk te zien en met aandacht de dag te starten.

Inspiratie

Inspiratie ontvang ik uit ontmoetingen met de natuur, een verrassend gesprek en onverwachte momenten. Ik kan tijd verliezen in de bouwmarkt en in hout-werkplaatsen en vind luxe stoffen onweerstaanbaar. Niet zo gek want mijn vader was timmerman, mijn moeder zat in de luxe mode. (Ik groeide op tussen de houtkrullen, behang, spijkers en verf maar ook de mooiste stoffen en ontwerpen). De geur, kleur(en) en de structuur van papier is er ook een die ik niet kan weerstaan.

Maken

Natuurlijke materialen en kleuren, organische vormen en de kracht van eenvoud zijn mijn ingang naar het maakproces; en dat start meestal met mijn favoriete materialen; potlood, inkt, aquarel en papier. Ze zijn echter niet bepalend voor wat ik uiteindelijk gebruik voor een abstract beeld op papier, hout, doek of in de ruimte.

Vaak poëtische verbeeldingen van bewuste en onbewuste ervaringen en herinneringen, die zich slechts zelden laten vangen in woorden. Als het maakproces start met woorden, als een haiku of een andersoortige woordenval, kan ik putten uit een rijke bron van verbeelding. Creatieve processen waar ik niet direct invloed op heb.

Intentie

Ik werk intuïtief en abstract met een intentie om even stil te staan en stil te zijn, een moment voor reflectie, een moment om te genieten van dat, waarin ik schoonheid ervaar, om vervolgens van daaruit weer in beweging te komen. Mijn werk weerspiegelt mijn onderweg zijn in dit leven.