YOGA, MINDFULNESS & CREATIEF ONDERHOUD

Mindfulness Yoga

Mindfulness yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt.
In het lichaam is meer op te merken dan alleen de bewegingen die het maakt met alle mogelijk- en onmogelijkheden. We hebben ook gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die ons kunnen verrassen.

Outdoor mindful yoga

Ervaar yoga in de natuur. Voeten in het zand, grassprieten tussen je tenen, blauwe lucht, zonnestralen, fluitende vogels, het groene gras, fluisterende bomen, vriendelijk windje over je wangen en de frisse geur van de natuur. Uitdaging
De uitdaging ligt niet in het doen van moeilijke houdingen maar in het actief en zonder oordeel aanwezig zijn met wat zich aandient in het innerlijk landschap.

Mindful in de Natuur

Shinrin-yoku – ofwel - Bosbaden; Je onderdompelen in de natuur. Ruisende bladeren, een regendruppel op je wang, de frisse geur van groen, de warme zonnestralen op je gezicht, voeten in het zand, grassprieten tussen je tenen, fluitende vogels, het groene gras en een vriendelijk windje langs je wangen.
Wandelen, maar ook stilstaan en soms, zitten of , liggen. We reflecteren, schrijven, tekenen en werken met natuurmaterialen. Steeds staat de natuur centraal: zij spiegelt wat je bezighoudt.

Workshops Calm Mind Creative Mind

Naast yoga en meditatie zijn er ook andere manieren om je mindfulness beoefening fris en levendig te houden. In deze maandelijkse workshop op zaterdag brengen we een kalme geest en creativiteit samen.

Programma

Ochtend: Meditatie – oefeningen (uit o.a. mindfulness-trainingen)
Lunch Licht en vegetarisch
Middag: Creatieve vormen van mindfulness en verschillende technieken komen aan bod. Iedere maand een ander thema, een andere kleur, een andere ingang om tot stilte en creativiteit te komen. Variërend van mindful drawing (zen tekenen), stippen, zentangle, doodling, soul- en visionboard maken, fotografie en de seizoenen van de natuur.
Incl. Koffie, thee en materialen
Tijd: 10.30 – 16.30 uur
Data: Zie agenda
Thema Zie agenda