The Artist's Way Workshop

Vision Board

Visie ontwikkelen en je dromen en wensen visualiseren.

Een Visionboard maken is een van de krachtigste manieren om je doelen te visualiseren en je gefocust te houden op je beste leven. Een collage van beeld, sfeer, kleur en vorm. Je binnenwereld of je innerlijke landschap naar buiten halen en op papier plaatsen met als doel dat zichtbaar te maken. Wanneer je jezelf omgeeft met beelden van je dromen, verandert je leven om die beelden aan te trekken. Je doelen zien is de eerste stap om ze ook werkelijk te bereiken.

Wensen en dromen

zijn voorgevoelens, het raakt je intuïtie maar weinig concreet. Je wilt iets anders, maar wat? Voel je dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging? En als dat zo is, hoe kun je die vormgeven? Hoe kun je invulling geven aan een nieuwe levensfase? Vraag jij jezelf ook weleens af; wat inspireert mij nu echt, wat zijn mijn dromen of wensen, wat is mijn passie of waar ligt mijn ambitie? Dromen en wensen zijn verlangens. Waar droom jij van? Wat wil je graag meemaken? Sta je hier wel een bij stil? Of liggen je dromen onder het stof en is het tijd ze opnieuw wakker te maken? Zonder visie zal je je doelen niet halen. Je kunt met je hoofd wel bedenken wat je belangrijk vindt in je leven, maar als er geen visie is werkt dat niet of onvoldoende.

Een visionboard

is een krachtige manier je dromen waar te maken. Je onbewuste helpt mee. Je brein maakt namelijk geen onderscheid tussen iets wat fantasie is of realiteit. Je creëert een visueel beeld waar jij van droomt. Het haalt je diepste wens of passie naar boven. Je onbewuste helpt mee tijd te besteden aan de dingen die er toe doen. En elke dag meer plezier te ervaren en je gelukkig te voelen op weg naar je doelen. Het helpt je richting te geven en te houden.

We gaan samen op zoek naar jouw drijfveer naar een nieuw idee of plan. Aan de slag met het maken van jouw collage van de visualisatie van jouw droom, gevoel of idee. Er gaat een weg voor je open, je weet welke stappen je wilt nemen en wat de weg is naar je bestemming…….. Bijvoorbeeld: in je werk een nieuwe richting inslaan, je leven anders vormgeven, dromen van een leven zonder stress waarin er balans is tussen werk en privé, activiteiten doen waar je energie van krijgt en waar blij van wordt. Aan het einde van de workshop kijken we samen naar elkaars visionboard en bespreken we in hoeverre het beeld dat je hebt vormgegeven aansluit bij je huidige situatie. En vervolgens ligt er een actieplan met kleine aantrekkelijk acties die je komende tijd wilt doen, om meer en meer te werken en te leven vanuit jouw dromen en wensen.